suomen ensimmäinen voitto neuvostoliitosta

Piešťanyn joukkotappelu (vuoden 1987 jääkiekkotapahtuma

Joukkotappelu ja Ruotsin kabinettipeli – Suomen ensimmäinen nuorten MM-kulta tuli erikoisten vaiheiden jälkeen. Vuoden 1987 nuorten MM-kisat muistetaan Neuvostoliiton ja Kanadan joukkotappelusta, jollaista ei ole nähty ennen eikä jälkeen.

Mikä on Suomen jääkiekkomaajoukkueen suurin saavutus

Tästä nyt puuttuu Suomen voitto Neuvostoliitosta Izvestija-turnauksessa vuonna miekka ja kilpi, ottelusta jossa Juhani Tamminen teki kaksi (2) maalia. Jos Tammista uskoo, ja miksi emme uskoisi, se on kaikkien aikojen suurin jääkiekkoteko. Suurempi kuin Miracle on Ice. Suurempi kuin Canadiensien viisi peräkkäistä mestaruutta.

Yleisurheilu kärjessä Suomi100-äänestyksissä :: Suomen

Liittoutuneet voittavat sodan. Saksa menestyi hyvin sodan alussa. Se valloitti melkein koko Euroopan ja laajoja alueita Neuvostoliitosta. Myös Saksan liittolainen Japani valloitti laajoja alueita.

Suomi matkusti Moskovaan - historiallisesta voitosta 30

suomen ensimmäinen voitto neuvostoliitosta

Helsingistä Turkuun johtavan Turunväylän ensimmäinen ja samalla myös Suomen ensimmäinen moottoritieosuus, Tarvontie, rakennettiin vuosina 1956--1962. Tie avattiin liikenteelle 16. joulukuuta

Vuonna 1971: Kun Leijonat voitti Neuvostoliiton Punakoneen

Heidän piti päästä nopeasti Moskovaan, sillä Suomen ensimmäinen peli Izvestija-turnauksessa oli jo seuraavana iltana. Vastustaja oli kaiken lisäksi pahin mahdollinen, maailmanmestari Neuvostoliitto. Suomen joukkueessa olivat kaikki sen ajan suurimmat kotimaiset tähdet.

ToPolle ensimmäinen voitto LrNMKY:stä - MTVuutiset.fi

suomen ensimmäinen voitto neuvostoliitosta

Suomen voitto kolme vuosikymmentä sitten oli kiekkomaailmassa niin kova paukku, että historiallisen ottelun päivämäärä jäi lajia seuraavien muistiin yhtä lähtemättömästi kuin USA:n presidentti John F. Kennedyn murha kahdeksan vuotta aiemmin tai astronautti Neil Armstrongin ensimmäinen kuukävely heinäkuussa 1969.

ENSIMMÄINEN SOOLOVOITTO! - Fortnite - YouTube

suomen ensimmäinen voitto neuvostoliitosta

Suomen päävalmentajana toimi tuolloin Erkki Saarinen, joka oli myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen ensimmäinen päävalmentaja. Suomen joukkue hävisi MM-kisoissa 1939 kaikki ottelunsa. 1940-luku. 1940-luvulla Suomi pelasi jo 23 ottelua eli noin kaksinkertaisen määrän kuin 1930-luvulla.

Lehtosen Ekku ja jekku – A-maajoukkueen ensimmäinen

Toisenlaisella laskutavalla Münchenin 10 000 metrin juoksu olisi voinut nousta ykköseksi. Lassen juoksut keräsivät kaikkiaan 124 pistettä (Münchenistä ja Montrealista molemmista yhteensä 62). Suomen ensimmäinen jääkiekon MM-kulta vuodelta 1995 löytyi kahdeksalta listalta.

valmennus | yle.fi

Kuvassa voisi tietenkin olla myös Suomen ensimmäisen maalin tehneen Janne Ojasen Montreal, tai kenties Suomen maalia vartioineen Ilves-vahti Jukka Tammen räpylä, sillä ilman niitä Suomi ei olisi voittanut ottelua 2–1. Toisaalta, voitto oli koko joukkueen voitto. Ja ensimmäinen mitali on aina ensimmäinen.

Joukkotappelu ja Ruotsin kabinettipeli – Suomen ensimmäinen

Ensimmäinen maailmanmestaruus. Kaikki kunnia sille, vaikka koko kisoissa ei ollut yhdessäkään joukkueessa ainoatakaan NHL-pelaajaa. Mutta eipä tuo Suomen kultajuhlia haitannut. Torilla tavattiin ja niin edelleen. 5. Milano 1994. Leijonat ei hävinnyt Italian MM-turnauksessa erääkään. Miettikää sitä.