kuinka paljon kannattaa maksaa yel

Kenelle YEL-vakuutus? - Ilmarinen

Kartoitin YEL:n maksamista koko yrittäjä uran ajalta. Eipä taida kannattaa maksaa) Jos maksan eläkemaksua urani aikana 100 000 euroa, niin saan eläkettä aikanaan 600 euroa kuukaudessa.

YEL-vakuutus - Fennia vakuutusyhtiö

YEL-vakuutusmaksut vuonna 2019. Alla olevasta taulukosta näet, mitkä ovat vuoden 2019 vakuutusmaksut riippuen määrittelemästäsi työtulosta. Lisäksi näet, kuinka paljon YELiä aloittelevana yrittäjänä maksat, kun saat 48 kuukautta alennusta.

Keskustelu - Kuinka paljon yrittäjän pitää tienata, että

kuinka paljon kannattaa maksaa yel

Yrittäjänä vakuutat itsesi lähes aina YEL-vakuutuksella. Ratkaisuun vaikuttaa eniten se, kuinka suuri työpanoksesi on ja kuinka paljon omistat yrityksestäsi. Taulukosta näet, miten toimia eri tilanteissa. Lue lisää YEL-työtulosta. Lue lisää tilapäisestä yrittäjyydestä ulkomailla

Riittääkö yrittäjän eläkemaksu? - Taloustaito.fi

Kuinka paljon kannattaa maksaa YELiä? Yrittäminen , Yrityksen perustaminen · 11.5.2016 16:22 · Arttu Talvitie YEL eli yrittäjän lakisääteinen eläkevakuutus on osa yrittäjän sosiaaliturvaa, jota ei voi välttää maksamalla vapaaehtoisia vakuutuksia.

Kuinka paljon kannattaa maksaa YELiä?

YEL-vakuutus vaikuttaa kaikkeen sosiaaliturvaan. Jos yrittäjä maksaa minimin mukaista YEL-vakuutusta, hän ei välttämättä hyödy siitä pennin pyörylää. ”Yrittäjien täytyy muistaa, että yrittäjän eläkevakuutus vaikuttaa koko uran läpi kulkevaan sosiaaliturvaan”, asiantuntija sanoo.

Palkkaa vai osinkoa? | Talenom

Kuinka paljon YEL-vakuutus maksaa? YEL-vakuutuksen hinta määräytyy työtulon perusteella. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa YEL-maksun vuosittain. Ensimmäistä kertaa yrittäjäksi ryhtyvä saa YEL-maksusta 22 prosentin alennuksen neljän vuoden ajan. YEL-vakuutusmaksu 2018. 18-52-vuotiailla maksu on 24,10 % YEL-työtulosta

Kuinka suurta YELiä maksatte? | Kauppalehti.fi

Jos yrittäjä maksaa minimin mukaista YEL-vakuutusta, hän ei välttämättä hyödy siitä pennin pyörylää. ”Yrittäjien täytyy muistaa, että yrittäjän eläkevakuutus vaikuttaa koko uran läpi kulkevaan sosiaaliturvaan”, asiantuntija sanoo.

Kannattaako YEL:n maksaminen? - Yrittäjyys - Suomi24 Keskustelut

Kuinka paljon kannattaa maksaa YEL:iä? Aivan minimi - noin 8keur? Vai sen verran, että Kelan sairauspäivärahan leikkurit alkavat - eli noin 30keur palkan verran. Vaihtoehtoistuottoa olen saanut rahoille vuosittain -30% - +100%. keskimäärin voisi budjetoida 8-10% p.a.. Tämäkin on noin tuplat siihen, mitä eläkeyhtiöt saavat aikaiseksi.

YEL-vakuutus | Milloin se on pakollinen ja mitä se maksaa? [2019]

kuinka paljon kannattaa maksaa yel

Kuinka paljon yrittäjän kannattaa maksaa YEL:iä? ”YEL-työtulon pitäisi jo lainkin mukaan vastata yrittäjän työpanosta. Aivan kuten palkansaajan palkka vastaa hänen työpanostaan, olisi kohtuullista että näin olisi myös yrittäjällä. Siten yrittäjän olisi maksettava samalla tavoin eläkemaksua kuin palkansaajankin.