kuinka paljon asp-tilille voi säästää

Harkitsetko ensimmäistä omaa asuntoa? Kokeile laskurilla

Uudestaan suosioon noussut ASP-järjestelmä ei välttämättä auta kaikkia asunnonostajia. Säästämisen porkkanaksi luvattu kolmen tonnin säästöpalkkio voi jäädä monelta saamatta. Pääkaupunkiseudulla pienituloisen voi olla mahdoton yltää vaatimuksiin säästää 10 prosenttia asunnon hinnasta ensi vuoden loppuun mennessä.

ASP asuntosäästötili: mitä sinun pitää tietää säästämisestä

Jos nuori 15 vuotta täytettyään sanoo kummeilleen, isovanhemmilleen ym että haluan myös pitkäjänteisesti säästää omaan asuntoon, rippi-, joululahja, synttäri ja stuidulahjat voi ohjata asp-tilille, tarpeettoman krääsän ostamisen sijasta, mitä pahaa siinä on ja miten se rapauttaa systeemiä.

ASP tili – Tie asuntolainaan

kuinka paljon asp-tilille voi säästää

Säästäminen rahastoon. Voit säästää omaan asuntoon myös siirtämällä säännöllisesti tietyn summan rahastoon. Kuukausisumma voi olla esimerkiksi 30, 50, 100 tai 200 euroa tai voit ostaa rahastoa isommalla kertasummalla, jos kuukausisäästäminen ei ole mahdollista.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ASP-tilistä ja enemmän

Muuten tilille saa säästää vaikka kuinka kauan. Sinänsä ASP-tilille ei ole järkeä tallettaa juuri enempää kuin 7000-8000, jolla saa jo tuon maksimilainan, ellei pidä tuota lisäkorkoa erityisen hyvänä diilinä. Esim. korkorahastot (lyhyet tai pitkät) ovat minusta järkevämpiä.

Keskustelu - ASP-säästäjät! Kysymys teille! | Aihe vapaa | Vauva

Osuuspankin sivuilla lukee, että "ASP-tilille voi säästää 150 e - 3000 e neljännesvuosittain. Neljännesten ei tarvitse olla peräkkäisiä, ja voit tilanteen mukaan jättää neljänneksiä myös väliin. Vuodessa tilille voi siis kertyä 600−12 000 euroa.

ASP-järjestelmä ei auta kaikkia asunnonostajia

ASP-laina (lyh. sanoista asuntosäästöpalkkio) on 15–39-vuotiaille tarkoitettu Suomen valtion tukema järjestelmä ensiasunnon hankintaan. Lainan ottaja tekee pankin kanssa sopimuksen ASP-säästämisestä ja säästää osan lainasummasta ASP-tilille, minkä jälkeen pankki lainaa loput kauppasummasta asuntolainana.

Kannattaako ASP-säästäminen tänä päivänä?

Tämän kysymyksen olen kuullut useammastakin suusta. Miksi säästää pitkään ja tylsästi johonkin ASP-tilille, kun minä tai kaverini sai lainan ilman vuosien ASP-säästämistä. Tässä kohdassa ei selvästikään nähdä metsää puilta. Lainaa saa kyllä melkein aina, mutta pointti onkin että millaisilla ehdoilla sitä lainaa saa.

Ensimmäinen oma asunto – kuinka paljon säästöjä? | OP

Nyt on tosin sellainen ajankohta markkinoilla, että asp-tilille voi olla järkevää ohjata euroja turvaan seuraavalta isommalta osakemarkkinoiden korjaukselta ja siten suojata pääomaa. Vaikka eihän sitäkään voi tietää kuinka monta vuotta tässä porskutetaan eteenpäin ilman suurempia kuoppia, mutta voi sitä silti pelata varman päälle.

Keskustelu - Onko asp-tili oikeasti hyvä? Kokemuksia? | Aihe

ASP-lainan voi kuitenkin nostaa vaikka olisi siinä vaiheessa täyttänyt 40 vuotta. ASP-tilin voi perustaa ensiasuntonsa ostoa varten. Jos sinulla on jo omistusasunto, et voi perustaa ASP-tiliä! Tilille täytyy säästää vähintään 10 % ostettavan asunnon hinnasta, ennen kuin rahat voi nostaa pois ja saada 90% asuntolainaa.

ASP-tili - Säästä helposti ensiasuntoa varten | OP

– Jos olet opiskelija, ja sinulla ei ole opintolainalle muuta käyttöä, nosta kaikki opintolainat ja laita ne ASP-tilille. Jos nostat kaikki lainat mitä Kela antaa ja valmistut tavoiteajassa, voitat ASP-tilille sijoittamalla yli 10 000 euroa lähes riskittömästi (maailmanloppu tai kolmas maailmansota voi muuttaa asioita).

ASP | Kauppalehti.fi

kuinka paljon asp-tilille voi säästää

Eriä saa olla kuinka paljon tykkäät, mutta kun sillä vuosineljänneksen jaksolla tulee se 3000 euroa täyteen niin sitten ei enää onnistu, verkkopankki sanoo vaan "no can do". Että jos vaikka tammi-maaliskuun aikana oot pistäny ASP-tilille 3000 € ja maaliskuun vika päivä koitat siirtää sinne 1 euron lisää niin ei onnistu.

ASP-tili voi toimia myös sijoituskohteena

ASP-lainoja voi kuitenkin yhdistää esimerkiksi pariskuntien kesken ja valtion takaamaa ei-korkotuettua lisälainaa voi saada ASP-lainan päälle. ASP-tilille säästävää ohjaa kolme tärkeää numeroa: 8, 1 ja 4. Asuntoa varten pitää säästää kahdeksan vuosineljännestä, eli noin kaksi vuotta. Talletustilin vuosikorko on yksi.