kuinka monta vuotta saa opintotukea

Suotuisa suunta: Opintovapaa on lakisääteinen oikeus

kuinka monta vuotta saa opintotukeaOpiskelijalle Opintoraha, asumislisä ja opintolaina sekä koulumatkatuki Sisällys Tärkeää tietää 1 Kun aloitat opinnot 2 Opintoraha 3 Asumislisä 4 Opintolainan valtiontakaus 7 Miten omat tulot vaikuttavat

Kannattaako opintolaina ottaa? - SuomiFinance.com

kuinka monta vuotta saa opintotukea[QUOTE="akka";26763597]Kaveri sitä kyseli että millä hän maksaa lapsen opiskelun kun omat tulot ei riitä enkä osannut muuta vastata kun että sen tiedän ettei opintorahaa saa ennenkuin lapsilisät loppuu,vasta sen jälkeen saa opintorahaa.Lainasta en osannut sanoa mitään kun en tiennyt.[/QUOTE]

opintotuki | Keskustelu | Anna

Huomaa, että muut mahdolliset tulosi vaikuttavat siihen, kuinka monta tukikuukautta voit vuoden aikana nostaa. Vuosituloraja lasketaan siten, että tuloja voi olla 667 euroa jokaista tukikuukautta kohti ja 1990 euroa jokaista tuetonta kuukautta kohti. Lisätietoja Kelan sivuilta. Jotta voit saada opintotukea, opiskelusi täytyy olla päätoimista.

kauanko tota tukea saa - Opintotuki - Suomi24 Keskustelut

kuinka monta vuotta saa opintotukeaPartitiivi, funktio 4. This feature is not available right now. Please try again later.

Opintolaina – Lainaa

Jos opiskelija ei opiskele kesällä, hän ei saa opintotukea eikä siten myöskään asumislisää. Elokuun 2014 jälkeen opintonsa aloittanut itsenäisesti asuva 18 vuotta täyttänyt korkeakouluopiskelija saa opintorahaa 336,76 euroa kuussa (ennen 1.8.2014 aloittaneet 303,19 euroa kuussa) ja toisen asteen opiskelija 250,28 euroa kuussa.

Kuinka monta opintopistettä per vuosi tarvitsen? - Kysy

Siihen kun vielä se pienikin lapsilisä päälle, niin etteköhän selvii nuo pari vuotta. Kuinka mahdatte sitten selvitä kun lapsesi saa opintotukea ja sinulle ei enää lapsilisät tilille napsahdakaan? Mistä sitten syötte? Luulisi, että jos nyt jo lapsilisät menee ruokaan, niin miten pärjäätte kun lapsi täyttää 17?

Free Download | Mozilla Firefox® Web Browser

Se, kuinka paljon voi nostaa opintolainaa vuodessa, riippuu siitä, kuinka moneen opintotukikuukauteen opiskelija on vuodessa oikeutettu. Esimerkiksi korkeakouluopiskelijat nostavat opintotukea yleensä 9 kuukautena vuodessa. Tällaisessa tilanteessa opiskelija saa vuoden aikana 9 x 300 euroa = 2700 euroa opintolainaa vuoden aikana.

Saako alle 17 vuotias opintolainaa? | Keskustelu | Kaksplus

..kaikkiin korkeakoulututkintoihin saa yhteensä 55 tai 70 kk, jonka jälkeen ei tukea enää saa. Olet opiskellut 3 vuotta korekeakoulussa, montako kk olet nostanut opintotukea 3 vuotta 9 tukikk/v tekee 27 kk yhteensä siis 55-27 jäljellä on siis ainakin 28 kk joka riittää 3 vuoteen jos pitää 3 kk kesälomaa/ vuosi

Free Download | Mozilla Firefox® Web Browser

kuinka monta vuotta saa opintotukeaTukikuukaudet ovat elo–toukokuu. Jos jo saat opintotukea, Kela myöntää opintotuen myös elokuulle automaattisesti, eikä sinun tarvitse hakea sitä. Voit saada opintotukea opintojen ensimmäisen vuoden aloituskuukaudelta ja viimeisen vuoden päättymiskuukaudelta, jos kuukaudessa on vähintään 18 opiskeluaikaan kuuluvaa päivää.