kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Keskustelu - Suomen kielen kummallisuuksia | Muut tiedeaiheet

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Montako sijamuotoa? ”Kuinka monta sijamuotoa on suomen kielessä?” Tätä kysytään silloin tällöin muun muassa Kielitoimiston puhelinneuvonnassa. Näin keskeisesti suomen kieltä koskevaan kysymykseen luulisi vastauksen tulevan lennossa.

4_2010 - Kielikello

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Verbit taipuvat myös aikamuotoihin. Suomen kielessä verbeillä on neljä aikamuotoa: preesens, imperfekti, perfekti ja pluskvamperfekti. Preesens kuvaa nykyhetkeä ja tulevaisuutta, kun taas imperfekti, perfekti ja pluskvamperfekti menneisyyttä. Perfektissä ja pluskvamperfektissä ei riitä yksi sana, vaan lisäksi tarvitaan aina olla-verbi.

Maailman kielet | Other Quiz - Quizizz

Suomen murteiden sanakirja verkossa. Suomen kielen ominaispiirteistä. Suomen kielelle – samoin kuin muillekin uralilaisen kielikunnan kielille – on ominaista, että kieliopillisia suhteita ilmaistaan liittämällä sanan vartaloon päätteitä ja liitteitä.

Finnish Question Words - Interrogative Pronouns - Uusi kielemme

Kuinka. 14,306 likes · 122 talking about this. "Joyous folk pop" - NPR Music

Keskustelu - 20 kysymystä. Näihin LUPAAN vastauksen tänään

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Toisaalta nykyisin kouluissa kuulemma opetetaan vain neljätoista sijamuotoa. Vastaus: Suomi on siitä erikoinen kieli useimpiin muihin Euroopassa puhuttaviin kieliin verrattuna, että siinä on paljon sijamuotoja. Mutta kuinka monta? Pitkään on kouluissa tosiaan opetettu, että suomen kielessä on viisitoista sijamuotoa.

Kuinka monta? - YouTube

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Suomen kieli (suomi) on uralilaisten kielten itämerensuomalaiseen ryhmään kuuluva kieli. Sitä puhuu äidinkielenään Suomessa 4,9 miljoonaa ja toisena kielenä 0,5 miljoonaa henkilöä. Suurimmat suomea puhuvat vähemmistöt ovat Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Suomen kieli on voimakkaasti taipuva, agglutinoiva kieli.

Kielioppi - Quora

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

8. Kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on? 9. Kuka on kirjoittanut Helkavirsiä-kokoelman? 10. Mikä alkuaine on Hg? 11. Kuka keksi hehkulampun? 12. Mikä on Magna Carta? 13. Kuka esitti Yhdysvaltain presidenttiä sarjassa West Wing? 14. Minä vuonna Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden? 15. Kuinka paljon on 8x8? 16.

Potjomkinin päiviä: maaliskuuta 2016

kuinka monta sijamuotoa suomen kielessä on

Kestovaihtelua taas on niin monta tapausta, että ei edes Remes niitä kaikkia jaksa luetella. Palkkaa vastaa virossa palka ja suomen palkan-muotoa palga ("g" ei äänny tässä siis soinnillisena g:nä vaan soinnittomana meedioklusiilina). Morfologiassa on kiintoisaa se, että virossa on 14 sijamuotoa suomen 15:ttä vastaan.

Suomi (kieli) - Quora

Suomen kielen oppimateriaalia perustasolle (A2) Hyvä alku Hämeessä. Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Vanajaveden opisto Hämeenlinna.