kuinka monta päivää saa ansiosidonnaista

Työssäoloehto täyttyi, mutta en saa ansiosidonnaista

Poikkeuksena sääntöön ovat henkilöt, jotka ovat olleet työelämässä alle kolme vuotta. Heillä raja on 300 päivää. Lisäksi tietyillä ehdoilla henkilöt, jotka ovat saaneet työssäoloehdon täyteen 58-vuotiaina tai sitä vanhempina, voivat saada peruspäivärahaa 500 päivän ajan. Lisätietoja peruspäivärahasta saat Kelan sivuilta.

Ansiopäivärahan kesto ja lisäpäivät - Pro Kassa

Vasta sitten kun 500 päivää peruspäivärahaa tai ansiosidonnaista on täynnä, tulee ilmoitus että tämä raha on nyt päättynyt ja sun pitää mennä työkkäriin ilmottautumaan sen päätöksen kanssa itse. Mulla ainakin liiton päivärahoissa luki tilityksessä mukana, että kuinka monta päivää oli jo maksettu.

Ehdot ja kesto - TYJ

Eihän siitä voi tulla karenssia jos saa potkut, muutama päivä omavastuu aikaa ja sitten saa työttömyyskorvausta, nykyään on jopa niin että lomarahoja joita saa lopputilissä ei laiteta työttömyysajan alkuun lomapäiviksi. Jos itse irtisanoutuu niin karenssi on keskimäärin 3kk, voi olla enemmänkin tai jopa vähemmän jos on hyvä syy.

Ansiopäiväraha - Palvelualojen ammattiliitto PAM

Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan perättäisen kalenteriviikon aikana. Ansiopäivärahan enimmäismaksukausi on 300 päivää, jos sinulla on työhistoriaa alle 3 vuotta. Enimmäismaksukausi on 500 päivää, jos olet täyttänyt työsssäoloehdon 58-vuotta täytettyäsi ja olet työskennellyt viisi vuotta edellisten 20 vuoden aikana.

Työttömyysturva – Wikipedia

Our new desktop experience was built to be your music destination. Listen to official albums & more.

Ässät-Monta pitkää päivää - YouTube

kuinka monta päivää saa ansiosidonnaistaNyt soittivat, että palauttavat hakupaperit, mutta hylkäyspäätöstä eivät suostu tekmään, vaan saan kopion siitä, että 500 päivää on tullut täyteen. Mihinkään ei kirjata, että uusi työssäoloehto on saavutettu, mutta en ole oikeutettu opiskelun takia.Kelalla eivät ymmärtäneet miksi en saa.

Monta pitkää päivää -Ässät - YouTube

Ei pidä paikkaansa, tiedän ihmisiä jotka ovat olleet työmarkkinatuella jo ties kuinka monta vuotta (ainakin yli viisi vuotta). Tuo viidensadan päivän sääntö koskee ansiosidonnaista, josta pudotaan sitten työmarkkinatuelle. Lue lisää. 500 päivää koskee tulevaisuudessa myös työmarkkinatukea, sitten astuu kuvaan mukaan sossu.

Keskustelu - Jos saa töistä potkut, kuinka pitkä karenssi

kuinka monta päivää saa ansiosidonnaistaPerusosa ja ansio-osa. Peruspäiväraha on vuonna 2015 bruttona keskimäärin 705 euroa kuussa.Jos työttömällä on alaikäisiä lapsia, perusosaan kuuluu lisäksi lapsikorotus, joka on vuonna 2015 yhdestä alle 18-vuotiaasta lapsesta bruttona 5,29 e/pv, kahdesta lapsesta yhteensä 7,77 e/pv ja kolmesta tai useammasta lapsesta yhteensä 10,02 e/pv.

Peruspäiväraha - kela.fi

kuinka monta päivää saa ansiosidonnaistaJos päivärahasi maksaminen on aloitettu 31.12.2016 tai sitä ennen, sovelletaan päivärahasi maksamiseen vanhoja sääntöjä. Niiden mukaan sinulle maksetaan 500 päivää työttömyyspäivärahaa, jos sinulla on vähintään 3 vuotta työhistoriaa ja 400 päivää, jos työhistoriasi on alle 3 vuotta. Ohjeet, kun enimmäisaika on maksettu 1.

Keskustelu - Miten ansiosidonnaisen päivärahan kesto

kuinka monta päivää saa ansiosidonnaistaJos kieltäydyt ilman pätevää syytä työstä, johon sinut on valittu, tai työsopimus kariutuu oman menettelysi takia, karenssi on 90 päivää. Jos kieltäydyt TE-toimiston sinulle tarjoamasta tai muuten sinulle tarjotusta työstä, karenssi on 60 päivää.

500 työttömyyspäivää - miten laskentaan? - Työttömyysturva

Kun eläkeikä lähestyy, saattaa sinulla olla oikeus ansiosidonnaisen lisäpäiviin. Ansiosidonnaiset lisäpäivät tarkoittaa, että sinulle voidaan maksaa ansiosidonnaista päivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen jälkeen.

Päivärahan kesto - KOKO

kuinka monta päivää saa ansiosidonnaistaap on opiskellut työttömyysrahalla eli ollut työtön opiskelujen ajan. ei silloin työssäoloehto kerry vaikka olisi kuinka töissä työttömyyden aikana. sehän olisi ihan älytöntä että voisi olla työttömänä ja saada ansiosidonnaista ja töissä yhtä aikaa ja vielä kerryttää sitä työssäoloehtoa.