Riittävän löysä taikina ja kohotusta ainakin kaksinkertaiseksi, sitten lisää jauhoja ja kunnon vaivaus pöydällä. Vielä hyvä kohotus pulliksi leivottuina, niin tulee kuohkeat pullat. Helmikuun herkuttelu senkun jatkuu, sillä laskiaisen kunniaksi piti tietysti leipaista perinteisiä laskiaispullia. Näistä pullista tuli ihanan pehmeitä, sillä käytin tuorehiivaa ja maltoin kohottaa taikinaa tarpeeksi kauan. Jauhojen kanssa kannattaakin olla tarkkana, sillä pehmeyden kannalta vähempi on enemmän. Pullataikinaa tehdessä voi olla vaikea arvioida, kuinka kauan taikinaa oikein kannattaa kohottaa. Kellon tuijottamisen sijaan kannattaa keskittyä siihen, miltä taikina oikein näyttää: kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, se on valmis leivottavaksi. Snobismin kuningatar Hyachint Bucket (HUOM. Bukéé) ottaa nyt hienostuneesti haltuunsa Emmet -paran luotsaaman paikallisen teatteriseurueen murhamysteeriharjoitukset. Hyacinth tuppaa itsensä Jos pullat halkeilevat paiston aikana, on taikinassa liikaa jauhoja tai pullia ei ole nostatettu riittävän kauan, ja leivonnaiset kohoavat vielä uunissa. Pullan voi voidella keltuaisella, jos haluaa syvän kauniin värin. Liinan alla jäähtynyt pulla on pehmeäkuorinen. Näin piparkakut onnistuvat Kauan on miullakin pullan leipomisesta, mutta varmaan yksi tärkeä niksi on malttaa kohottaa taikina kunnolla, ennen ja jälkeen leipomisen. Itse leivon pullan veteen, enkä laita taikinaan kananmunaa, mutta tarpeeksi sokeria (1,5-2 dl), margariinia (150-200 g) ja kardemummaa / puoli litraa nestettä ; niistä se pullan maku tulee. Täydellisen pullan salaisuus on yksinkertainen: kaikki on kiinni taikinasta. Mitä tarvitaan täydelliseen pullaan? Oikeita aineksia, sopiva lämpötila, riittävästi vaivaamista ja kunnon kohotus. Jos käytän yleiskonetta taikinan alustamiseen, niin voisiko joku neuvoa, mistä tiedän milloin taikina on valmista kohotettavaksi, miten kauan sitä pitää kohottaa, pitääkö sille tehdä jotain ennen leipomista (mitä, miten, miten kauan? siis mitä tuo leivontapöydällä alustaminen käytännössä tarkoittaa) ja mistä tietää että Ennen uuniin laittoa pullat pitää myös kohottaa, eli ainakin puoli tuntia lämpimässä paikassa. Älä jätä munaa pois, kaikilla aineksilla on tarkoituksensa taikinassa. Muista käyttää tarpeeksi hiivaa ja taikinanesteen pitää olla oikeanlämpöistä, kuivahiivalle n. 42 astetta ja tavalliselle hiivalle 36 astetta. Moni pitää pullan leipomista hankalana ja työläänä. Leipomiseen kuluu toki aikaa, mutta noudattamalla pullataikinan perusohjetta leipominen on helppoa. Valmiin taikinan muotoilu onnistuu hyvin myös lasten kanssa. Apuna taikinan vaivaamisessa voi käyttää myös yleiskonetta. Itse olen todella kauan kohottanut taikinat jo mikrossa, mutta vasta ihan lähiaikoina luin reseptin, jossa neuvottiin laittaa mikro pienelle teholle että nopeammin kohoaa. Ja se toimi, ja tosi hyviä sämpylöitä tuliki. Saa nopeasti leivottua, jos kiire on. Maailman paras pullataikina – tarvitset vain tämän reseptin
Taikinan kohotus | Ohjeet | Kinuskikissa
Pokka Pitää - YouTube
Taikinan valmistaminen: Perusleipä: Suolaiset leivonnaiset
Pullataikinan teko & nostatus..? - Leivonnaiset - Suomi24
kuinka kauan pullia pitää kohottaaJaa omat leivontavinkkisi täällä - Ruoka - Kiloklubi
kuinka kauan pullia pitää kohottaaLeivontanurkka verkkovieras - MTV3.fi
Vegaaniset laskiaispullat - Vegan Like Me
kuinka kauan pullia pitää kohottaaPokka Pitää - YouTube
Keskustelu - Miten leivon hyvää pullaa? Kaikki vinkit kiitos
kauanko kannattaa antaa pullataikinan kohota | Keskustelu