elatusmaksu kuinka kauan maksetaan

Elatusmaksu (@Elatusmaksu) | Twitter

elatusmaksu kuinka kauan maksetaanVelallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset.

Elatusmaksu oikeuteen | sivu 3 | Keskustelu | Kaksplus

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyi syyskuussa, veronpalautus maksetaan 5.11. 12.11. Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy samana päivänä tai aiemmin marraskuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 12.11.

Elatusmaksut | Keskustelu | Anna

Jos vanhemmat eivät asu yhdessä, vanhemmat voivat sopia siitä, kummalle lapsilisä maksetaan. Jos vanhemmat eivät pääse sopimukseen asiasta, niin maksetaan lapsilisä sille vanhemmalle, jonka luona lapsi asuu ja joka pääasiallisesti huolehtii lapsen hoidosta ja kasvatuksesta. Kela saa lapsen asuinpaikasta tiedon suoraan maistraatilta.

18v. elatusmaksu - Laki24.fi

eli se kuukausi, kunnes täyttää sen 18v. Ellei tosin toisin määrätä. Mm opiskelun takia. Mulal se maksaminen loppuu onneksi pian. 2v ja 10kk ja sit se on ohi.

Keskustelu - Kuinka kauan maksetaan elatusmaksuja? | Aihe

Hei korhonen! Elatusmaksuvelvollisuus päättyy siihen päivään, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Eli elatusmaksu tulisi maksaa siltä kuulta kahdelta päivältä.

Lapsilisä - kela.fi

Elatusmaksu on sovittava asia, josta voit sopia itsenäisesti yhdessä ex-puolison kanssa ilman ulkopuolista konsultointia. Silloin elatusmaksua ei tarvitse toiselle maksaa laisinkaan, jos pääsette sellaiseen sopimukseen.

Elatusmaksun päättyminen - Kysy Kelasta | Fråga FPA

Elarit maksetaan sen mukaan, missä lapsi asuu, ei huoltajuuden määrittelyn mukaan. Etävanhempi maksaa lähivanhemmalle, jos lapset on enemmän hänellä. Jos 50/50 systeemi, niin voidaan sopia, että kumpikaan ei maksa mitään. Toinen on silti merkittävä lähivanhemmaksi, sillä lapsella voi olla vain yksi virallinen asuinpaikka.

Henkilöasiakkaat - Verohallinto

Itse olen kahden lapsen yksinhuoltaja ja käsittääkseni elatusmaksu maksetaan vielä se kuukausi kun lapsi täyttää 18 vuotta aivan kuten lapsilisä maksetaan vielä se kuukausi kun lapsi täyttää 17 vuotta.Lapsen täytettyä 18 vuotta, jos lapsi edelleen opiskelee olisi aivan kohtuullista maksaa (elatusvelvollisen)lapselle suoraan

Sairauspäivärahan määrä ja maksaminen - kela.fi

elatusmaksu kuinka kauan maksetaanKyllä siinä elatusmaksu on tarpeen, Helsingissä asuminen on todella kallista, olit sitten vuokralla tai yritän lyhentää asuntolainaa. On väärä käsitys että jokainen yh saa tukia, on työtön tai muuta , on myös työssäkäyviä keskipalkkaisia yh :a jotka ovat vähän väliinputoajia.

Elatusmaksu - Kysy Kelasta | Fråga FPA

Jos etä maksaa lapselleen "elaria" vaikka on muuttanut kotoa pois sehän ei ole enää vanhempien välinen juttu, vaan etän ja lapsen. Sitä paitsi sopimukseet tehdään yleensä ehdollisina niin, että maksua maksetaan vain sitä ajalta kun nuori asuu kotona ja opiskelee.

Elatusapu keskimäärin - Minilex

elatusmaksu kuinka kauan maksetaanEli jos lapsi täyttää 18 vuotta 13.8. ja maksaminen loppuu siis 12.8., niin miten tuo elokuun maksu nyt sitten lasketaan? Jaetaanko normaali kuukausittain elatusmaksu esim 30:lla ja sitten kerrotaan päivillä, jotka pitää maksaa (eli vaikka 200/30= 6,67 x 12= 79,80)?? Sopimuksessa kun on mainittu vain että maksu on 12.8.2009 saakka.

Avioero ja yhteiselämän lopettaminen | Hyväkysymys.fi

elatusmaksu kuinka kauan maksetaanSiitä maksetaan harrastusmenot lapsille eli ei mitään,siitä ostetaan vaatteet,polkupyörät,luistimet,sukset ynnämuut. Siitä pitäis jakaa viikkorahat,ostaa omat vaatteet. Aika mahdoton yhtälö kun lääkkeisiin menee jo 250 kuussa. Että siitä vaan kaikki kadehtimaan ahneen lähihuoltajan suuria tuloja ja leveetä elämää.